Artet Liberale

Artet Liberale jane nje tematike shume e permendur  dhe shume njerez kane pyetje se cfare do te thote. Ne mund tu pergjigjemi ketyre pyetjeve per ju:

1. Cfare jane artet liberale

Artet liberale jane nje sistem unik edukimi  I njohur ne Amerike. Ne sistemin e arteve liberale , ju studioni nje shumellojshmeri  disiplinash (pershembull shkenca , arte , histori ,ekonomi , biznes) nderkohe ne te njejten kohe arrini te perfitoni njohuri te thella ne fushen ne te cilen keni zgjedhur te dipomoheni. Studentet e arteve liberale kane lirine te zgjedhin fusha studimi , profesoret dhe kurrikulen ; klasa me madhesi te vogla dhe nderveprime te aferta ndermjet studenteve dhe stafit akademik eshte norme. Ne nje mjedis te arteve liberale  , kampusi I banimit dhe zgjedhjet e shumellojshme dhe te pasura te aktiviteteve ekstrakurrikulare jane vecanerisht te rendesishme.


2. Cfare do te me japin mua artet liberale?

Te clirosh dicka do te thote ta lesh te lire: artet liberale clirojne mendjet tuaja dhe ju japin juve mjetet te pushtoni boten! Viti juaj I pare eshte viti I zbulimeve: ju do te zoteroni gjerat baze per komunikimin, arsyetimin, kerkimin, zgjidhjen e problemeve dhe teorine.

Artet Liberale do ju pajisin me nje set te forte te aftesive analitike, duke ju mesuar si te pershtateni  dhe te jeni fleksibel ne nje treg global gjithmone ne ndryshim. Pervetesimi I njohurive te ndryshme ne kontekstin e nje sistemi vlerash te shendetshme do ju beje nje person me te ndergjegjshem dhe te kujdesshem, nderkohe do angazhoje energjite tuaja kreative ne nje zbulim emocionues te vetes tuaj dhe njerezimit.

Artet liberale ju fuqizojne juve te formoni ne menyre aktive mjedisin tuaj, te permiresoni shoqerine dhe ti jepni komunitetit tuaj. Ka potencialin per te cliruar personalitete, transfromoje jete dhe te shtroje themelet e drejtesise shoqerore.


3. Pra , eshte vetem per studentet e arteve?

Jo, nuk eshte! Nderkohe qe do te diplomoheni me nje diploma Bachelor Artesh, deget tona te diplomimit perfshijne Shkenca Kompjuterike, Ekonomik, Administrim Biznesi, Matematike, Sisteme Informative dhe me teper. Ketu do te gjeni nje liste te degeve qe ne ofrojme ku mund te diplomoheni.


4. Kur mund ta zgjedh degen ne te cilen dua te diplomohem?

Nderkohe qe mundeni te zgjidhni degen qe nga fillimi I studimeve  , shumica e studenteve presin deri sa ata kane kaluar disa kohe duke eksploruar interesat e tyre – eshte normale te prisni deri ne vitin e dyte. Kurrikula e Edukimit te Pergjithshem do ju jape nje baze thelbesore per kohen e mbetur ne AUBG. Me kete menyre , ju me shume mundesi do te ndiqni nje kurs studimi I cili shkon shume me pasionet tuaja , kuriozitetet dhe interesat.  Dhe kur jeni duke punuar ne zonen tuaj gjeniale , do te keni  me shume mundesi qe te kenaqeni dhe te merrni rezultatet qe meritoni!


5. Cfare ka te mire sistemi Amerikan I edukimit?

Modeli Amerikan ka vendosur standartet per gjithe boten. Sipas Renditjes Akademike te Universiteteve te Botes , 18 nga 20 universitetet me te mira ne bote jane Amerikane. Kjo afersi me edukimin e larte eshte me shume per mendimin kritik , studimin aktiv dhe kreativitetin. Stafi akademik I AUBG krijon nje eksperience edukimi teresisht Amerikane ketu ne Europe. Ne na pelqen te themi se I japim studenteve me te miren nga te dyja botet.


6. Prinderit e mi duan qe une te zgjedh nje rruge karriere qe tani : cfare te bej?

Gjerat kane ndryshuar shume qekur prinderit tuaj kane qene mosha juaj. Bota e punes eshte me ritem te shpejte, gjithmone ne ndryshim dhe duke evoluar. Eshte me teknologji te larte dhe e lidhur. Cdo vit shpiken  rruge te reja karriere! Pavaresisht se prinderit tuaj padyshim kane sigurine dhe interesat tuaj ne zemer , ju mund ti siguroni ata se afrimi me sistemin e arteve liberale do ju trajnoje juve ne te qenurit te pershtatshem , inovativ dhe gati per boten e re te punes. Keshtu, tani ju e dini qe mund te ndiqni 2 dege diplomimi ne AUBG ne te njejten kohe.


7. A do te mundem te marr nje vend te mire pune me nje diplome te arteve liberale?

Ish-nxenesit tane kane dale historikisht jashtezakonisht mire ne tregun e punes , pavaresisht nga cili vend zgjedhin te vendosen. Rezultatet nga nga renditja zyrtare e universiteteve e Bullgarise, publikuar ne 2015, zbulojne se te diplomuarit nga AUBG gjejne pune me lehte dhe kane te ardhura me te larta nga koleget te cilet jane diplomuar nga universitete te tjera ne Bullgari. Te diplomuarit tane jane terheqes sepse, pavaresisht nga dega ne te cilen jane diplomuar , ata kane komunikim dhe aftesi te zgjidhjeve te problemeve  te standarteve te larta dhe mund te mendojne shpejte: aftesi te cilat punedhenesit I vleresojne, dhe te cilat jane te veshtira per tu fituar nga  rekrutet e rinj pasi vijne ne vendet  e punes. Perfundimisht, shumica e studenteve diplomohen me 2 dege -69% e tyre ne vjeshten e vitit 2016. Kjo I lejon ata te gjejne pune ne nje shumellojshmeri  fushash si biznesi, ekonomiku, gazetaria, politika, teknologjite informative dhe me shume.

We are Social