Akademiket

Universiteti Amerikan në Bullgari (AUBG) është nje kolegj shembull i arteve liberale duke  i ofruar studenteve ndërkombëtar  dhe me arritje te larta nje edukim te pashembullt amerikan, ne gjuhen angleze, ne Europen Lindore.

Studentet inkurajohen te zgjedhin vete major-in e tyre duke u bazuar ne interesat e tyre, duke zgjedhur nga 11 alternativat:

1. Administrim biznes
2. Shkenca kompjuterike
3. Ekonomiks
4. Studime europiane
5. Histori dhe civilizim
6. Sisteme informative
7. Gazetari
8. Letersi
9. Matematike
10. Shkenca politike dhe marrdhenie nderkombetare
11. Major i krijuar vete

Studentet mund te ndjekin fusha minor ne studime (tetembedhjete minors ne dispozicion).

Ata diplomohen me nje diplome nderkombetarisht te akredituar, Bachelor of Arts.

Anetaret e fakultetit te AUBG-se jane vete me arritje te larta, te marre nga shkollat me te mira te botes. Ne ushqejme nje kulture te ndryshme, te respektueshme duke promovuar mirekuptimin e ndersjellte dhe rrjedhshmerine ne te menduarit botëror.Nxenesit tane mesojne te mendojne ne menyre kritike, te pyesin, te bejne ndryshimin dhe te drejtojne dhe te shkelqejne ne fushat e tyre. Ata formojne rrjete dhe behen komunikues me pervoje, duke evoluar ne udheheqes te fuqishem ne pune dhe ne komunitetin e gjere.

We are Social